joi, 19 aprilie 2012

Windows 8 se va lansa in trei versiuni

Cei de la Mirosoft vor lansa Windows 8 in trei variante, practic la instalarea sistemului de operare utilizatorul poate sa aleaga ce versiune vrea sau ce versiune este mai compatibila cu sistemul sau.
Aplicatiile vor fi aceleasi: Microsoft Office cu Word, Excel, PowerPoint si OneNote. Variantele anuntate de Microsoft pentru sistemul lor de operare, Windows 8 sunt urmatoarele: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows RT. Din pacate numai la doua dintre aceste versiune se va putea face upgrade-uri de la versiunile mai vechi.
Windows 8 este pentru toti, va rula pe 32 si 64 de biti( adica pentru majoritatea PC-urilor ). Windows 8 Pro se va instala si pe computere pe 32 de biti dar va fi varianta de business a Windows si va permite encriptare, virtualizare si multe altele.
Probabil Windows RT va fi vedeta seriei, pentru ca Microsoft a construit-o special pentru procesoare ARM si nu se va putea face upgrade-ul de la versiuni mai vechi si va veni preinstalata pe gadgeturile cu procesoare ARM. Cel mai mare minus(dupa parerea mea) al acestei versiuni este eliminare Windows Media Player. Microsoft Office va fi facut sa ruleze atat in modulul desktop, cat si pentru ecranele tactile.

Un comentariu:

  1. windows mobile are 1,5% din piață, ...cu 3 variante ...cu Office ...și fără Media Player window$ 8 va fi praf. Nu uita pe 28 se lansează 12.04 Precise Pangolin . http://bit.ly/HTQymx

    RăspundețiȘtergere