sâmbătă, 7 iulie 2012

Utilizatorii din Europa prefera sa descarce filme de pe torrente

Cateva tari europene au blocat accesul la celebrul site de torrente The Pirate Bay, dar acest lucru nu pare sa influenteze download-urile de pe torrente. Olanda, Marea Britanie si alte state europene au decis sa limiteze pirateria prin interzicearea site-ului suedez de torrente.
Cel mai mare provider de servicii Internet "XS4ALL" a publicat recent un grafic al taficului realizat prin site-urile de torrente pentru prima jumatate a acestui an. In partea din stanga a graficului se afla luna ianuarie, iar cea din dreapta luna iunie. Linia rosie este momentul cand site-ul a fost blocat in Olanda in luna februarie 2012.
In urma interzicerii site-ului suedez traficul de pe torrente nu a scazut deloc, utilizatorii s-au indreptat catre alte platforme similare, iar cei mai experimentati au folosit in continuare The Pirate Bay, ocolind masurile de securitate prin servere proxy sau VPN.
In urma cu ceva timp in Parlamentul European s-a respins ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Afreement) prin 478 de voturi impotriva, 39 pentru si 165 de abtineri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu