sâmbătă, 11 august 2012

Aplicatia YouTube este scoasa de Apple din iOS 6

Dupa ce Apple a renuntat la Google Maps in favoarea unei solutii proprii, acum a decis sa scoata aplicatia dedicata YouTube din cea mai noua versiune a sistemului de operare iOS.
Cu acest lucru Apple vrea sa se distanteze de Google pentru ca intre aceste doua firme este o rivalitate foare mare, defapt mai bine spus este o rivalitate intre sistemele de operare pe care cele doua firme le produc si anume Android si iOS.
Utilizatorii de iPhone si iPad vor putea folosi in continuare YouTube accesand site-ul prin browser.
Motivul oficial invocat de Apple este acela ca deal-ul de licentiere cu Google a fost incheiat.
Chiar daca deal-ul de licentiere a expirat aplicatia YouTube va ramane in continuare disponibila de device-urile ce euleaza iOS 5 sau versiuni mai vechi ale lui iOS, insa acestea vor fi foarte putine pentru ca Apple va lansa in toamna ipdate-ul pentru iOS 6.
Noul sistem de operare de la Apple va aduce peste 200 de noi facilitati printre care hartile 3D, Siri si integrarea cu Facebook. Am impresia ca scoaterea aplicatiilor Google Maps si YouTube, Apple le considera tot facilitati. Sunt sigur ca vor fi multi utilizatori de iOS nemultumiti de acest lucru, asa ca asteptam toti utilizatorii de iOS sa treaca pe Android unde asa ceva nu se intampla si unde exista o gama foarte variata de smarphone-uri si tablete pentru toate gusturile, de toate formele si marimile si pentru toate buzunarele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu