joi, 9 mai 2013

Seagate va produce SSD-uri

De ceva vreme cei de la Western Digital au intrat pe piata SSD-urilor pentru ca au vazut scaderea vanzarilor de HDD-uri. Dar bineinteles ca si cei de la Seagate nu stau cu mana in san si se apuca sa produca si ei SSD-uri(pentru ca asta este viitorul). SSD-ul are viteze superioare HDD-ului, asa ca toata lumea mizeaza pe un SSD.
Seagate va lansa trei game principale de SSD-uri. 600 este gama cea mai accesibila, destinata utilizatorului normal, se numeste asa dupa inferfata SATA 600 pe care o foloseste. In aceasta gama vom avea SSD-uri de 2.5", cu capacitati de pana la 480 GB. Se pare ca va exista si o varianta mai scumpa, 600 Pro, care va avea performante sporite si consum electric de 2.8 W.
Familia 1200 va fi destinata companiilor si serverelor, aceste drive-uri vor avea o capacitate de 800 GB si vor fi de 2.5" si 1.8".
Utilizatorii care vor perfomanta absoluta vor opta pentru x8 Accelerator, SSD-uri pe PCI-E, care conform celor de la Seagate ar fi de doua ori mai rapide ca orice exista acum pe piata, apropiindu-se de memoria RAM. Capacitatea va fi de maxim 2.2 TB.
Din pacate cei de la Seagate nu ne-au spus ce memorie flash va folosi si nici ce controller sau orice altceva. Data lansarii sau preturile nu au fost dezvaluite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu