vineri, 22 noiembrie 2013

Winamp se va inchide pe 20 decembrie

Cel mai mare si cunoscut player audio din toate timpurile se va inchde pe 20 decembrie. AOL (compania care detine Winamp) a decis din motive necunoscute sa inchida Winamp si serviciile aferente pe data de 20 decembrie 2013. Multi spun ca aceasta aplicatie nu ar produce destul, incat sa merite efortul lansarii noilor versiuni, dar eu cred ca nu este asa, versiunea Pro a lui Winamp produce 6 milioane de dolari pe an.
Dupa ce AOL a achizitionat Winamp in 1999, dezvoltarea aplicatiei a inceput sa fie mai lenta. Winamp a aprimit versiuni pentru Android si OS X, dar nu a reusit sa-si pastreze popularitatea de odinioara.
Folosesc Winamp de cand ma stiu si nu cred ca m-as vedea folosind altceva. In momentul de fata sunt milioane de radiouri care folosesc serverul Shoutcast (un alt servicu AOL) iar dupa data de 20 decembrie nu se stie e sa va intampla cu acesta.
Vestea buna este ca aplicatia poate fi folosita in continuare, dar nu va mai primi nici un fel de update pentru ca AOL va inchde si serviciile anexe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu